Çerezler

YÜCE AUTO MOTORLU ARAÇLAR TİCARET A.Ş.

ÇEREZLERE İLİŞKİN AYDINLATMA METNİ

 

İşbu Aydınlatma Metni, tarafınıza, veri sorumlusu Yüce Auto Motorlu Araçlar Ticaret A.Ş. (“Yüce Auto” veya “Şirket") tarafından, skoda.com.tr adresinde kullanılan çerezlerin cihazınıza yerleştirilmesi aracılığıyla otomatik yollarla elde edilen kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin olarak, hangi çerezleri nasıl amaçlarla kullandığımız ve bu çerezleri nasıl yönetebileceğiniz hakkında bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır.

 

Öncelikle bilmenizi isteriz ki, Yüce Auto, kişilerin temel hak ve özgürlüklerine son derece önem vermekte olup, kişisel verilerin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) ile uyumlu işlenmesine, gizliliğinin ve güvenliğinin sağlanmasına en yüksek hassasiyeti göstermektedir.

 

İnternet sitemizde kullandığımız çerezler için -zorunlu çerezler hariç olmak üzere- kullanıcıların açık rızaları alınmaktadır. Çerez Ayarları üzerinden, internet sitemizde kullanılan çerez çeşitlerini görebilir, zorunlu çerezler dışında kalan çerezler için tercihlerinizi belirleyebilir ve istediğiniz zaman bu tercihlerinizi değiştirebilirsiniz.

 

Çerez Nedir?

 

Çerez, bir internet sayfası ziyaret edildiğinde kullanıcılara ilişkin birtakım bilgilerin kullanıcıların cihazlarında depolanmasına izin veren düşük boyutlu zengin metin biçimli metin formatlarıdır. Çerezler, en temel anlamda, internet sitesinin özelliklerinin sunulmasına olanak sağlar. Ayarlarınızı ve tercihlerinizi saklamak, pazarlama iletişimini sağlamak, internet sitesi kullanımına ilişkin analizler yapmak çerezler aracılığıyla gerçekleştirilir.

 

Kullandığımız Çerez Çeşitleri Nelerdir?

Kullanım sürelerine göre çerezler: İnternet sitemizde kullanım sürelerine göre oturum çerezleri ve kalıcı çerezler kullanmaktadır. Oturum çerezi, oturumun sürekliliğinin sağlanması amacıyla kullanılmakta olup kullanıcı tarayıcısını kapattığında bu çerezler de silinmektedir. Kalıcı çerez ise internet tarayıcısı kapatıldığı zaman silinmemekte ve belirli bir tarihte veya belirli bir süre sonra kendiliğinden silinmektedir. Aşağıda internet sitemiz üzerinde kullanılan çerezleri inceleyebileceğiniz tabloda ziyaretiniz esnasında kullanılan çerezlerin kullanım sürelerini bulabilirsiniz.

Sağlayıcılarına göre birinci taraf ve üçüncü taraf çerezler: Çerezin birinci taraf ya da üçüncü taraf olması durumu, internet sitesinin ya da etki alanının yerleştirdiği çereze göre değişiklik arz etmektedir. Birinci taraf çerezler, doğrudan kullanıcının ziyaret ettiği internet sitesi yani tarayıcının adres çubuğunda gösterilen URL tarafından yerleştirilmektedir. Üçüncü taraf çerezlerse kullanıcının ziyaret ettiği etki alanından farklı bir etki alanı tarafından yerleştirilmektedir. Aşağıda internet sitemiz üzerinde kullanılan çerezleri inceleyebileceğiniz tabloda sağlayıcısı internet sitemiz olan skoda.com.tr olan çerezler birinci taraf çerez iken diğer sağlayıcılara ait çerezler üçüncü taraf çerezlerdir.

Kullanım amaçlarına göre çerezler: İnternet sitemizde kullanım amacına göre aşağıdaki çerezler kullanılmaktadır:

1) Zorunlu Çerezler

Bu çerezler, internet sitemizin çalışması amacıyla gerekli olan çerezlerdir.

2) Performans/Analitik Çerezleri

İnternet sitelerinde kullanıcıların davranışlarını analiz etmek amacıyla istatistiki ölçümüne imkân veren çerezlerdir.

3) Reklam/Pazarlama Çerezleri

Bu çerezler, ilgi alanlarınıza göre profilinizin çıkarılması ve sizlere ilgili olabileceğiniz reklamların gösterilmesi için kullanılmaktadır.

İnternet sitemizde yer alan çerezlere ilişkin bilgiler aşağıdaki tabloda yer almaktadır:

 

Çerez Türü

Çerez Adı

Süresi

Sağlayıcısı

Çerez Amacı

Veri İşleme Şartı

Zorunlu Çerezler

 

 

 

Consent*

2 yıl

youtube.com

Ziyaretçinin çerez başlığındaki pazarlama kategorisini kabul edip etmediğini tespit etmek için kullanılır. Bu çerez, internet sitesinin KVKK uyumluluğu için gereklidir.

Hukuki yükümlülüğümüzün yerine getirebilmesi için zorunlu olması (KVKK m.5/2/ç)

ve bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması (KVKK m.5/2/e)

 

test_cookie

1 gün

doubleclick.net

Kullanıcının tarayıcısının çerezleri destekleyip desteklemediğini kontrol etmek için kullanılır.

Meşru menfaatlerimiz için zorunlu olması (KVKK m.5/2/f)

Performans/ Analitik Çerezler

_ga

2 yıl

skoda.com.tr

Ziyaretçinin internet sitesini nasıl kullandığına ilişkin istatistiksel veriler oluşturmak için benzersiz bir kimlik kaydeder.

Açık rızanın olması (KVKK m.5/1)

_gat

1 gün

skoda.com.tr

Google Analytics tarafından istek oranını kısmak için kullanılır.

Açık rızanın olması (KVKK m.5/1)

_gid

1 gün

skoda.com.tr

Ziyaretçinin internet sitesini nasıl kullandığına ilişkin istatistiksel veriler oluşturmak için bir kimlik kaydeder.

Açık rızanın olması (KVKK m.5/1)

Reklam/ Pazarlama Çerezleri

_fbp

3 ay

skoda.com.tr

Facebook tarafından, üçüncü taraf reklamcılardan gerçek zamanlı teklif verme gibi bir dizi reklam ürünü sunmak için kullanılır.

Açık rızanın olması (KVKK m.5/1)

_gcl_au

3 ay

skoda.com.tr

Google AdSense tarafından, hizmetlerini kullanan internet siteleri arasında reklam verimliliğini denemek için kullanılır.

Açık rızanın olması (KVKK m.5/1)

ads/ga-audiences

Oturum süresince

google.com.tr

Google AdWords tarafından, ziyaretçinin internet sitelerindeki çevrimiçi davranışına bağlı olarak müşteriye dönüşme olasılığı yüksek olan ziyaretçilerle yeniden etkileşim kurmak için kullanılır.

Açık rızanın olması (KVKK m.5/1)

fr

3 ay

facebook.com

Facebook tarafından üçüncü taraf reklamcılardan gerçek zamanlı teklif verme gibi bir dizi reklam ürünü sunmak için kullanılır.

Açık rızanın olması (KVKK m.5/1)

IDE

1 yıl

doubleclick.net

Google DoubleClick tarafından, bir reklamın etkinliğini ölçmek ve kullanıcıya hedefli reklamlar sunmak amacıyla, reklam verenin reklamlarından birini görüntüledikten veya tıkladıktan sonra internet sitesi kullanıcısının eylemlerini kaydetmek ve raporlamak için kullanılır.

Açık rızanın olması (KVKK m.5/1)

pagead/1p-conversion/#

Oturum süresince

google.com.tr

 

Google adwords tarafından, websitesini ziyaret eden kullanıcıların form doldurma aksiyonunu ölçmek için kullanır.

Açık rızanın olması (KVKK m.5/1)

pagead/1p-user-list/#

Oturum süresince

google.com.tr

Kullanıcının birden fazla internet sitesinde belirli ürünlere veya etkinliklere ilgi gösterip göstermediğini izler ve kullanıcının siteler arasında nasıl gezindiğini tespit eder. Bu, reklam çabalarının ölçülmesi için kullanılır ve internet siteleri arasında yönlendirme ücretlerinin ödenmesini kolaylaştırır.

Açık rızanın olması (KVKK m.5/1)

pagead/

viewthrough

conversion/

1034935676

Oturum süresince

doubleclick.net

Web sitemizin kodları içerisinde yer almayan zaman içerisinde kaldırılmış bir kod olduğu için çerez politikası içerisinden çıkartıyoruz.

Açık rızanın olması (KVKK m.5/1)

tr

Oturum süresince

facebook.com

Facebook tarafından üçüncü taraf reklamcılardan gerçek zamanlı teklif verme gibi bir dizi reklam ürünü sunmak için kullanılır.

Açık rızanın olması (KVKK m.5/1)

VISITOR_

INFO1_LIVE

179 gün

youtube.com

Entegre YouTube videoları içeren sayfalarda kullanıcıların bant genişliğini tahmin etmeye çalışır.

Açık rızanın olması (KVKK m.5/1)

YSC

Oturum süresince

youtube.com

Kullanıcının YouTube'dan gördüğü videoların istatistiklerini tutmak için benzersiz bir kimlik kaydeder.

Açık rızanın olması (KVKK m.5/1)

yt.innertube

::nextId

Kalıcı

youtube.com

Kullanıcının YouTube'dan gördüğü videoların istatistiklerini tutmak için benzersiz bir kimlik kaydeder.

Açık rızanın olması (KVKK m.5/1)

yt.innertube

::requests

Kalıcı

youtube.com

Kullanıcının YouTube'dan gördüğü videoların istatistiklerini tutmak için benzersiz bir kimlik kaydeder.

Açık rızanın olması (KVKK m.5/1)

ytidb::LAST

_RESULT_

ENTRY_KEY

Kalıcı

youtube.com

Gömülü YouTube videosunu kullanarak kullanıcının video oynatıcı tercihlerini saklar.

Açık rızanın olması (KVKK m.5/1)

yt-player-bandaid-host

Kalıcı

youtube.com

Ziyaretçinin cihazına ve ağ ayarlarına göre en uygun video kalitesini belirlemek için kullanılır.

Açık rızanın olması (KVKK m.5/1)

yt-remote-cast-available

Oturum süresince

youtube.com

Gömülü YouTube videosunu kullanarak kullanıcının video oynatıcı tercihlerini saklar.

Açık rızanın olması (KVKK m.5/1)

yt-remote-cast-installed

Oturum süresince

youtube.com

Gömülü YouTube videosunu kullanarak kullanıcının video oynatıcı tercihlerini saklar.

Açık rızanın olması (KVKK m.5/1)

yt-remote-connected-devices

Kalıcı

youtube.com

Gömülü YouTube videosunu kullanarak kullanıcının video oynatıcı tercihlerini saklar.

Açık rızanın olması (KVKK m.5/1)

yt-remote-device-id

Kalıcı

youtube.com

Gömülü YouTube videosunu kullanarak kullanıcının video oynatıcı tercihlerini saklar.

Açık rızanın olması (KVKK m.5/1)

yt-remote-fast-check-period

Oturum süresince

youtube.com

Gömülü YouTube videosunu kullanarak kullanıcının video oynatıcı tercihlerini saklar.

Açık rızanın olması (KVKK m.5/1)

yt-remote-session-app

Oturum süresince

youtube.com

Gömülü YouTube videosunu kullanarak kullanıcının video oynatıcı tercihlerini saklar.

Açık rızanın olması (KVKK m.5/1)

yt-remote-session-name

Oturum süresince

youtube.com

Gömülü YouTube videosunu kullanarak kullanıcının video oynatıcı tercihlerini saklar.

Açık rızanın olması (KVKK m.5/1)

 

Kişisel Verilerinizle İlgili Haklarınızı Nasıl Kullanabilirsiniz?

 

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 11. Maddesi uyarınca kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme, bu kapsamda bilgi talep etme, yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri öğrenme, eksik veya yanlış işlenmiş kişisel veriniz olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme gibi haklara sahipsiniz. Kanunda geçen haklarınızı kullanmak için İlgili Kişi Başvuru Formu’nu doldurabilir veya taleplerinizi sistemlerimizde kayıtlı e-posta adresinizi kullanarak kisiselverilerim@skoda.com.tr adresine iletebilirsiniz.

 

Çerezleri Nasıl Engelleyebilirsiniz?

İnternet sitemizde Çerez Ayarları üzerinden çerez tercihlerinizi yönetebilirsiniz. Zorunlu olan çerezlerin engellenmesi mümkün değildir.

Bunun yanı sıra, kullandığınız tarayıcı üzerinden de tercihlerinizi değiştirebilirsiniz. Bu kanallardan yapacağınız seçimler yalnızca söz konusu tarayıcı için geçerli olacaktır. Aşağıda sık kullanılan tarayıcıların çerez yönetimi linklerine yer verilmiştir:

- Google Chrome

- Mozilla Firefox

- Microsoft Internet Explorer

- Safari

- Opera