KULLANIM ŞARTLARI VE GİZLİLİK / KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI POLİTİKASI VE İLETİŞİM İZNİ

 

 

​KULLANIM ŞARTLARI VE GİZLİLİK /

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI POLİTİKASI

Sayın Kullanıcı, Yüce Auto ‘ya ait http://www.skoda.com.trweb sitesine hoş geldiniz.

“Kullanım Şartları Ve Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası” siz değerli kullanıcılarımıza web sitemizde yer alan bilgi ve hizmetlerin sağlanmasına ilişkin hükümleri düzenlemektedir.

Aşağıdaki tanımlar Yüce Auto’ya ait http://www.skoda.com.tr sitesinin kullanımı için önemlidir.

Buna göre;

Kullanıcı/Kullanıcılar: Kişisel verilerini, sitede yer alan iletişim formlarının talep ettiği bilgileri kendi açık rızaları ile vererek siteye üye olan veya kişisel verilerini vermeden sadece siteyi ziyaret eden gerçek kişileri,

Kişisel Veri: Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgiyi,

Kişisel Verilerin İşlenmesi: Kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hâle getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlemi,

Site: http://www.skoda.com.tr  adresinde yer alan web sitesini,

FSEK: 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nu,

5651 sayılı Kanun: İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi Ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’u,

6698 sayılı Kanun: Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nu,

ifade eder.

 

  • KULLANIM ŞARTLARI

KULLANIM ŞARTLARI, ERİŞİM, RİSK VE SORUMLULUĞUN SINIRLANDIRILMASI, IP ADRESLERİ VE COOKİELER (ÇEREZLER)

1.http://www.skoda.com.tr www.skoda.com.tr web sitesi ve sitedeki tüm dokümanlar Yüce Auto’nun mülkiyetindedir. Bu dokümanlar, on-line sisteminde görülmesi için gerekli olması hali haricinde kopyalanamaz, yeniden üretilemez. Yukarıda belirtilenden bağımsız olarak, sitenin sayfalarının yazıcı çıktısını kişisel kullanımınız için alabilirsiniz. Yukarıda belirtilen genel prensipten bağımsız olarak Yüce Auto, siteden wallpaper, screen saver ve diğer programlarını indirme imkanını verebilir. Bu sitede yer alan dokümanlar ile ilgili fikri ve sınai mülkiyet haklarını ihlal edecek nitelikteki her türlü kullanım sonrasında ortaya çıkabilecek yasal sorumluluklar kullanıcıya aittir.

2. Site ile link oluşturmak isterseniz, bu link http://www.skoda.com.tr ana sayfasına yönlendirilmelidir. (http://www.skoda.com.tr

3. Yüce Auto tarafından web sitesinin virüs ve benzeri amaçlı yazılımlardan arındırılmış olması için mevcut imkanlar dahilinde tedbir alınmış olmakla birlikte, nihai güvenliğin sağlanması için kullanıcı, kendi virüs koruma sistemini tedarik etmek ve gerekli korumayı sağlamakla yükümlüdür. Bu çerçevede kullanıcı, http://www.skoda.com.trweb sitesine girmesi nedeniyle, kendi yazılım ve işletim sistemlerinde oluşabilecek tüm hata ve bunların doğrudan ya da dolaylı sonuçlarından kendisinin sorumlu olduğunu kabul eder.

4.http://www.skoda.com.tr web sitesinde yer alan her türlü fiyat, bilgi, resim, açıklama ve haber (kısaca "bilgi") sadece tanıtım ve bilgi verme amaçlıdır. Kullanıcı hiçbir şekilde web sitesinde yer alan "bilgi"lerin hatalı olduğu ya da bu bilgilere istinaden zarara uğradığı iddiasında bulunamaz. Kullanıcı, bilgileri referans alarak bir işlem yapmak niyetinde olduğunda, nihai ve güvenilir enformasyonu, Yüce Auto ve Yüce Auto yetkili satıcılarından temin etmekle yükümlü olduğunu ve web sitesinde yayınlanan bilgilerin güncel olmaması nedeniyle Yüce Auto’nun herhangi bir sorumluluğu olmadığını kabul eder.

5. Yüce Auto, kendi takdirinde olmak üzere sitenin içeriğini dilediği zaman değiştirme, kullanıcılara sağlanan herhangi bir hizmeti değiştirme ya da sona erdirme ve http://www.skoda.com.trweb sitesinde kayıtlı kullanıcı bilgi ve verilerini silme hakkını saklı tutar. Yüce Auto, web sitesinin hatasız olması için her türlü tedbir almış olmakla birlikte, sitede mevcut ya da oluşabilecek hatalar ile ilgili herhangi bir garanti vermemektedir.

6.http://www.skoda.com.trweb sitesindeki; Yüce Auto yetkili satıcıları, Yüce Auto’nun ithalatını yaptığı araçların standart ve opsiyonel özellikleri ve yetkili satıcıya tavsiye edilen satış fiyatları ile ilgili bilgiler son güncelleme tarihinde geçerli olan bilgilerdir. Araçlar ve Yüce Auto yetkili satıcıları ile ilgili nihai bilgi temini için Yüce Auto ve/veya Yüce Auto yetkili satıcıları ile temasa geçilmesini önemle rica ederiz. Bu çerçevede Yüce Auto, web sitesinde yer alan bilgilerin (aksi açık bir şekilde belirtilmedikçe) bir satış teklifi olmadığını ve Yüce Auto adına bir taahhüt teşkil etmediğini beyan eder.

7. Resmi makamlardan kullanıcıya yönelik bir suç duyurusu ya da resmi soruşturma talebi gelmesi ve/veya kullanıcının Yüce Auto  sistemlerinin çalışmasına engel olacak ya da işleyişini değiştirecek herhangi bir elektronik sabotaj veya saldırı yaptığının tespit edilmesi halinde, Yüce Auto , kullanıcının kimlik bilgilerini araştırma ve yasal mercilere bildirimde bulunma hakkına sahiptir.

Yüce Auto web sitesi ile sahip olduğu tüm alt sitelerinin ve diğer bilgi sistemlerinin güvenliğini sağlamak Yüce Auto sorumluluğundadır. Ticari amaçlı, iyi niyetli ya da başka bir amaçla, web siteleri ve diğer bilgi teknolojileri sistemlerinde bulunabilecek zafiyetlerin tespitine yönelik taramalar ve tespit edilebilecek zafiyetlerin suiistimal edilerek sistemlere zarar verilmesi, bilgi sızdırma vb. faaliyetler yasa dışıdır. Bu gibi faaliyetlerin gerçekleştirilmesi durumunda 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun uyarınca yaptırım uygulanabilir. Bu gibi girişimlerde bulunulması halinde, Yüce Auto yapılan saldırının tipi, saldırı zamanı, saldırgana ilişkin yasa kapsamında toplanan verilerle birlikte hukuki süreç başlatma ve süreç sonucunda para cezası ya da hapis cezasına varacak cezaları talep etme hakkını saklı tutar.

8. Bazı durumlarda, şahsınıza özel olmayan bilgiler toplanabilir. Bu tip bilgilere örnek olarak kullandığınız internet tarayıcısının türü, işletim sisteminiz, sitemize linkle ya da ilanla ulaştığınız sitenin domain ismi verilebilir.

9. Siteyi ziyaret ettiğinizde bilgisayarınıza bilgi konulabilir. Bu bilgi, çerez ("cookie") formatında ya da benzeri türden dosyada olacaktır ve bize birkaç yönden yardımcı olacaktır. Bununla birlikte, sitemizde yaptığınız ziyaretlerdeki tercihleriniz takip edilerek, size daha iyi bir internet deneyimi yaşatmak amaçlanmaktadır. Örneğin; cookie'ler, siteleri ve reklamları sizin ilgi alanlarınıza ve tercihlerinize göre düzenlememizi sağlayacaktır. Hemen hemen tüm internet tarayıcılarında, cookie'leri hard diskinizden silmek, yazılmasını önlemek ya da kaydedilmeden önce uyarı mesajı almak için seçenekler vardır. Bu konuda daha fazla bilgi için lütfen tarayıcınızın yardım dosyalarına ve kullanım bilgilerine bakınız.

Çerez Çeşitleri

www.skoda.com.tr web sitesinde veya mobil sitesinde geçici ve kalıcı çerezler kullanmaktadır. Geçici çerezler, tarayıcınızı kapattığınızda sona erer. Kalıcı çerezler ise sabit diskinizde uzun bir süre veya süresiz olarak kalır. www.skoda.com.tr web sitesi veya mobil sitesinde farklı amaçlar için çerezler kullanılmaktadır:

Teknik çerezler: Web sitesinin veya mobil sitenin doğru bir şekilde çalışmasını sağlamak için teknik çerezler kullanılmaktadır.

Analitik çerezler: Kullanıcıların www.skoda.com.tr web sitesini veya mobil sitesini nasıl kullandığı hakkında bilgi almak amacıyla Analitik Çerezler kullanılmaktadır. Bu çerezler,  web sitesini veya mobil siteyi geliştirme ve optimize etmek, iletişim ve reklamların etkinliğini anlamak için kullanılır. Analitik Çerezler, kullanıcılar tarafından görüntülenen sayfalar, bu sayfalara giriş ve çıkış zamanları, kullanıcıya gönderilen e-posta / push / SMS’in hangi tarih ve saatte açıldığı gibi bilgileri içerir.

Ticari çerezler: Kişiselleştirilmiş reklamları diğer web siteleri ve mobil uygulamalarda göstermek için, üçüncü taraf çerezler de kullanılır. Yüce Auto A.Ş.; kullanıcılarını birbirinden ayıran özellikleri belirleyerek, tercih ve beğenilerine uygun kampanya ve reklam yapmak amacıyla kullanıcıları büyük gruplara ayırarak, ortalama harcama tutarı, yaş, cinsiyet, alışveriş yapılan kategoriler, mobil kullanım oranı gibi harcama alışkanlıklarını tespit etmeye yönelik istatistiksel çalışmalar yapmaktadır. Bu kullanım yeniden hedefleme yöntemi ile yapılabilir. Ayrıca kullanıcıların web sitesi veya mobil sitedeki gezinme bilgilerinden yararlanılarak oluşturulan kullanıcı gruplarına, başka sitelerde gezindiklerinde X dışındaki reklam verenlerin reklamlarını gösterme yöntemi ile de yapılabilir. Yeniden hedefleme yöntemi;  kullanıcı ilgi alanlarına ve kullanıcıları birbirinden ayıran özelliklere göre web sitesinde veya mobil uygulamada görüntülenen kampanyaları kullanıcıya hatırlatma aktivitelerine dayanır.

 

Yüce Auto A.Ş. profillemeyi neden ve nasıl yapar?

Yüce Auto A.Ş., müşterilerini davranış yapılarına göre segmente ederek daha yakından tanımayı ve belirli davranış biçimlerini bilerek daha iyi bir hizmet sunmayı amaçlar. Müşteri profillemede birbirinden bağımsız birçok parametre rol oynar. Bunlara demografi ve davranışsal data örnek olarak verilebilir.

Müşterilerin beğeni, tercihleri, işlem geçmişi, demografik bilgisi, müşterinin izin vermiş olması kaydıyla lokasyon bilgisi yeniden hedeflenebilmesi için çerez (cookie) hizmeti veren üçüncü taraflar ile paylaşılmaktadır. Bu kapsamda gerçekleştirilen kişisel veri aktarımları, ilgili üçüncü tarafın sunduğu güvenli ortam ve kanallar aracılığıyla gerçekleşmektedir.

 

Üçüncü taraflardan alınan hizmetin içeriği ve kapsamına bağlı olarak; kullanıcının kişisel verilerinin aktarımına gerek olmayan tüm hallerde aktarım Pseudonymous data (takma adlı veri) kullanılarak gerçekleştirir. Takma adlı veri için üyeye atanmış, harf ve rakamlardan oluşan kombinasyonlar örnek olarak gösterilebilir (178AB23XZ gibi).

www.skoda.com.tr ziyaretçilerine ait kişisel veriler uluslararası kabul gören şifreleme algoritmaları ile (SHA256) şifrelenerek anonim hale getirilmekte ve B2B müşteri profillemesi amacıyla kullanılmaktadır. B2B müşteri profillemesi için, içinde bulunulan sektör önemli yapıtaşıdır. B2B müşteri profillemesi yapılabilmesi için müşteri bilgileri global kriptolama yöntemlerine (SHA256) göre şifrelenerek güvenli bir ortama yüklenir. Bu ortamda anonim veriler eşleştirilir ve eşleşen kitleye ilişkin olarak müşteri iç görüsü ve profil raporu hazırlanır. Bu bilgilerin yanı sıra eşleşen kitleye ait değer segmentasyonu çalışması da gerçekleştirilir.

 

Yüce Auto A.Ş. Çerezleri Nasıl Kullanılmaktadır?

www.skoda.com.tr çerezleri;

  1. Yüce Auto A.Ş. tarafından işletilen elektronik ticaret platformlarına nereden ve hangi cihazlardan bağlandığınız, web sitesi/mobil sitesi üzerinde hangi içeriği görüntülediğiniz ve ziyaretinizin süresi gibi web sitesini/mobil sitesini nasıl kullandığınızın tespiti de dahil olmak üzere; web sitesini/mobil siteyi nasıl kullandığınızı belirlemek için kullanır.
  2. İlgi alanlarınıza ve size daha uygun içerik ve reklamları sunmak için, diğer bir ifade ile hedeflenmiş reklam/tanıtım amacıyla kullanır.

 

Yüce Auto A.Ş. üçüncü taraf çerezlerini reklam ve yeniden hedefleme için nasıl kullanmaktadır?

www.skoda.com.tr çerezleri ayrıca; arama motorlarını, Yüce Auto A.Ş. tarafından işletilen elektronik ticaret platformlarının web sitesini veya mobil sitesi ve/veya Yüce Auto A.Ş.’nin reklam verdiği web sitelerini ziyaret ettiğinizde ilginizi çekebileceğini düşündüğü reklamları size sunabilmek için “reklam teknolojisini” devreye sokmak amacıyla kullanabilir. Reklam teknolojisi, size özel reklamlar sunabilmek için web sitesine/mobil sitesine Yüce Auto A.Ş.nin reklam verdiği web sitelerine/mobil sitesi uygulamalarına yaptığınız önceki ziyaretlerle ilgili bilgileri kullanır. Bu reklamları sunarken, Yüce Autı A.Ş.’nin sizi tanıyabilmesi amacıyla tarayıcınıza benzersiz bir üçüncü taraf çerezi yerleştirilebilir.

Bunun yanı sıra sizler için ilginizi çekebilecek reklamları size sunabilmek amacıyla, Facebook ile de özel hedef kitle oluşturmak amacıyla kişisel verilerinizden e-posta adresiniz veya cep telefonunuz Facebook ile paylaşılmaktadır.  E-posta adresiniz veya cep telefonunuz, yalnızca eşleştirme işlemi için kullanılacaktır. Üçüncü taraflarla veya diğer reklam verenlerle paylaşılmaz ve eşleştirme işlemi tamamlandıktan sonra mümkün olan en kısa sürede Facebook sistemlerinden silinir. Facebook, (a) kişisel veriniz Facebook sistemlerinde bulunduğu sürece verilerin güvenliğini ve bütünlüğünü korumak ve (b) Facebook sistemlerinde bulunan kişisel verinize yanlışlıkla veya yetkisiz olarak erişilmesine ve verinizin yanlışlıkla veya yetkisiz olarak kullanılmasına, değiştirilmesine veya ifşa edilmesine karşı korumak için geliştirilen teknik ve fiziksel güvenlik önlemlerini de içerecek şekilde, özel hedef kitlenizi ("özel hedef kitleniz") oluşturan hash yöntemiyle şifrelenen e-posta adresinizin ve Facebook Kullanıcı Kimliği koleksiyonunun gizliliğini ve güvenliğini sağlayacaktır. Ayrıca, izniniz olmadan veya yasalar gerektirmediği sürece, Facebook üçüncü taraflara veya diğer reklam verenlere özel hedef kitleniz için erişim veya bilgi vermez, özel hedef kitle bilgilerinizi kullanıcılarımız hakkındaki bilgilere eklemez veya ilgi alanına dayalı profiller oluşturmaz ya da özel hedef kitlenizi size hizmet sunmanın haricinde kullanmaz.

Facebook özel hedef kitleler (facebook custom audience) koşulları için ilgili web sitesi adresini (https://www.facebook.com/ads/manage/customaudiences/tos.php?_=_),

Facebook Gizlilik İlkeleri için https://www.facebook.com/privacy/explanation adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yüce Auto A.Ş., çevrimiçi ve çevrimdışı kaynaklardan elde ettiği KVKK uyumlu verileri internet tabanlı platformlara entegre ederek reklamcılık yapabilmek için Oracle Bluekai Veri Yönetim Platform (DMP) uygulamasını kullanmaktadır. Yüce Auto A.Ş. müşterilerini, kullandığı veri yönetim platformu (DMP) üzerinde çeşitli kategorilere ayırabilir. Veri yönetim platformları entegre edildikleri çevrimiçi sistemlerden akan verileri eşsiz betimleyiciler (örneğin; cihaz ID’si) ve çeşitli algoritmaları kullanarak  anonimleştirmektedir. Aynı şekilde, çevrimdışı kaynaklardan entegre edilen veriler de uluslararası kabul gören şifreleme algoritmaları (SHA256 gibi) ile tutulmaktadır.

 

Çerez Yönetimi

İnternet tarayıcınızın çeşidine göre aşağıdaki adımları izleyerek, çerezler hakkında bilgi edinip, izin verme veya reddetme hakkınızı kullanabilirsiniz:

Google Chrome: Browser’ınızın “adres bölümünde” yer alan, “kilit işareti” veya “i” harfini tıklayarak, “Cookie” sekmesinden çerezlere izin verebilir veya bloke edebilirsiniz.

İnternet Explorer: Browser’ınızın sağ üst köşesinde yer alan “Tool” veya “Araçlar” Bölümünden “Güvenlik” sekmesini tıklayın ve “izin ver” veya “izin verme” şeklinde çerez yönetimizi gerçekleştirin.

Mozilla Firefox: Browser’ınızın sağ üst köşesinde yer alan “menüyü aç” sekmesini tıklayınız. “Seçenekler” görselini tıklayarak “Gizlilik ve Güvenlik” butonunu kullanarak çerez yönetiminizi yapınız.

Diğer browserlar için de (opera, microsoft edge gibi), ilgili browser’ın yardım veya destek sayfalarını inceleyebilirsiniz.

Safari: Telefonunuzun “Ayarlar” bölümünden “safari” sekmesini seçip, “Gizlilik ve Güvenlik” Bölümünden tüm çerez yönetiminizi sağlayabilirsiniz.

Yukarıdaki seçeneklerin yanısıra;  tüm çerezler hakkında bilgi sahibi olmak ve çerez yönetimi için:

- www.allaboutcookies.org,

- https://www.cookiechoices.org,

- “www.youronlinechoices.eu” adresini ziyaret edebilirsiniz, veya

- “Privacy Badger” uygulamasını kullanabilirsiniz (https://www.eff.org/tr/privacybadger)

- Mobil uygulamalarda çerez veya SDK yönetimi için cihazınızın Gizlilik veya Ayarlar Bölümünde yer alan yönlendirmeleri takip edebilir veya Lumen Privacy Monitor’ü (https://haystack.mobi/) telefonunuza indirerek kullanabilirsiniz.

Kalıcı çerezleri veya oturum çerezlerini reddederseniz, web sitesini ve mobil sitesini kullanmaya devam edebilirsiniz fakat web sitesinin ve mobil sitesinin tüm işlevlerine erişemeyebilirsiniz veya erişiminiz sınırlı olabilir.

Yüce Auto A.Ş.’nin web sitesinde ve mobil sitesinde yer alan çerezlere ilişkin bilgiler aşağıdaki tablolarda yer almaktadır:

 

Cookie Service Provider

Cookie İsmi

Cookie Amacı

Cookie Tipi

Cookie Süresi

Bluekai

IDFA

Apple cihaz tanımı ve takibi için kullanılır.

Üçüncü Taraf Çerez

max 30 gün

Bluekai

ADID

Android cihaz tanımı ve takibi için kullanılır.

Üçüncü Taraf Çerez

max 30 gün

Bluekai

BlueKai Statistical ID

Mobil web browser tanımı ve takibi için kullanılır.

Üçüncü Taraf Çerez

max 30 gün

Bluekai

Bluekai Mobile Cookie ID

Mobil web browser tanımı ve takibi için kullanılır.

Üçüncü Taraf Çerez

max 30 gün

Bluekai

bku

Web browser tanımı ve takibi için kullanılır.

Üçüncü Taraf Çerez

max 30 gün

Bluekai

bkdc

Web browser tanımı ve takibi için kullanılır.

Üçüncü Taraf Çerez

max 30 gün

 

10. 5846 Sayılı Fikir Ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi Ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun Uyarınca Dikkat Edilecek Hususlar

Kullanıcı/Kullanıcılar, web sitesi üzerinde bir başka web sitesine veya içeriğe erişim imkanı tanıyan link'ler bulunabileceğini, bunların kontrolünün veya doğruluğunun veya yeterliliğinin Yüce Auto ile ilgisi olmadığını ve Yüce Auto ‘nun bu siteleri herhangi bir şekilde desteklemediğini veya içerdiği bilgilerin doğruluğunu garanti etmediğini ve bu sitelerde yer alan içeriklerden dolayı herhangi bir sorumluluğu bulunmadığını, bu sitelerin ve/veya içeriklerin kullanımından veya bu içeriklere dayalı olarak almış oldukları kararların sonuçlarından, sitenin kullanım şartlarını okumamış veya okumuş ancak bunlara uygun davranmamış olmaları sebebiyle uğramış olduğu maddi veya manevi, müsbet veya menfi ve olası herhangi bir zarardan veya masraftan Yüce Auto veya ilgili herhangi bir grup şirketinin veya çalışanlarının, yöneticilerinin, yetkilendirdikleri kişi veya kuruluşlarının, hukuki veya cezai hiçbir sorumluluğu olmadığını, sitede yer alan bilgilerin doğruluğu ve/veya yeterliliğinin Yüce Auto tarafından garanti edilmediğini kabul ve beyan etmişlerdir.

Kullanıcı/Kullanıcılar, web sitesi üzerinde Yüce Auto ‘ya veya üçüncü bir kişi veya kuruluşa ait herhangi bir yazı, bilgi, yorum, görüş, haber, görüntü, resim, şekil, grafik ve sair bir materyal bulunabileceğini, Yüce Auto’nun bu materyallerle ilgili olarak Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun düzenlediği yasal haklara sahip olduğunu, bunların Yüce Auto izni olmadan kopyalanamayacağını, değiştirilemeyeceğini, çoğaltılamayacağını, yayınlanamayacağını, satılamayacağını veya kullandırılamayacağını veya bunlara müdahale edilemeyeceğini kabul ve beyan etmişlerdir.

Bu sitede yayınlanan tüm logolar, marka ve kurumsal amblemler ve araç üstündeki model yazıları, 556 sayılı Markaların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname hükümleri ile korunmaktadırlar. Logolar hiçbir şekilde kopyalanamaz ve kullanılamazlar. Kullanıcı/Kullanıcılar, Skoda logosunun veya web sitesine ait sayfaların bir başka web sitesinde herhangi bir şekilde yer almasından veya web sitesine üçüncü kişiler veya ziyaretçiler tarafından yapılabilecek herhangi bir içerik yüklemesinden dolayı elde edilecek bilgilerin kullanımından veya internetin genel uygulamalar çerçevesinde kullanımı dolayısıyla sorumluluk doğurmayan herhangi bir içerikten Yüce Auto ‘nun veya ilgili veya onun bağlı olduğu herhangi bir grup şirketinin veya çalışanlarının, yöneticilerinin, yetkilendirdikleri kişi veya kuruluşlarının, hukuki veya cezai hiçbir sorumluluğu olmadığını kabul ve beyan etmişlerdir.

11. Yüce Auto, http://www.skoda.com.tr​web sitesinde, "Kullanım Şartları"nın herhangi bir maddesini, bildirimde bulunmaksızın değiştirme, yenileme veya iptal etme hakkına sahiptir. Değiştirilen, yenilenen ya da yürürlükten kaldırılan her hüküm, yayın tarihinde tüm kullanıcılar bakımından hüküm ifade edecektir.

​B- GİZLİLİK/KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI POLİTİKASI

İşbu “Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası”http://www.skoda.com.tr​sitesi ile ilgili hizmetleri sunarken, kişisel verilerinize ilişkin politikamızı içermektedir.

Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikasının Amacı

Bu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası;

  • Yüce Auto’nun ne tür kişisel veriler topladığını,
  • Bu kişisel verilerin nasıl kullanıldığını,
  • Yüce Auto ‘nun işlediği kişisel verileriniz üzerindeki haklarınızın neler olduğunu ve bu hakları nasıl kullanabileceğinizi,

açıklamaktadır.

1.İşlenen Kişisel Verileriniz, Kişisel Veri İşleme Amacı ve Dayanağı

Size daha iyi hizmet verebilmek amacıyla ve 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ve ilgili ikincil mevzuat, 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve ilgili ikincil mevzuat, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu başta olmak üzere, ilgili mevzuattan kaynaklanan yasal yükümlülüğü çerçevesinde; söz konusu amaç ve yasal yükümlülüklerini yerine getirebilmeyi sağlayacak kişisel verilerinizi (ad, soyad, doğum tarihi, cep telefonu numarası, e-posta, cinsiyet, adres, meslek, eğitim, medeni durum, araç plakası, sosyal medya hesaplarıyla bağlanılması durumunda üyenin o kanallar aracılığıyla paylaşılmasına onay verdiği bilgiler, üyenin tüm alışveriş bilgileri, yani hangi üye işyeri, alışveriş noktası ve zamanı, ne kadar ödeme yaptığı, hangi kampanyadan faydalandığı, aldığı indirim tutarı, alışverişindeki ürün bilgileri, uygulama üzerindeki gezinme ve tıklama bilgileri, uygulamayı açtığı lokasyon bilgileri) sizlerden talep etmektedir. Bu kişisel veriler açık rızanıza istinaden, işbu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ile belirlenen amaçlar ve kapsam dışında kullanılmamak kaydı ile bilgi güvenliği tedbirleri de alınarak işlenecek ve saklanacaktır. 

2.Kişisel Verilerin Korunmasına İlişkin Önlemler

Kişisel verilerin korunması Yüce Auto için önemli bir konudur. Yüce Auto ,kişisel verilere yetkisiz erişim veya bu bilgilerin kaybı, hatalı kullanımı, ifşa edilmesi, değiştirilmesi veya imha edilmesine karşı korumak için gerekli önlemleri almaktadır.
Yüce Auto kişisel verilerinizi gizli tutmayı, gizliliğin sağlanması ve güvenliği için gerekli teknik ve idari her türlü tedbiri almayı ve gerekli özeni göstermeyi taahhüt etmektedir. Yüce Auto ‘nun gerekli bilgi güvenliği önlemlerini almasına karşın, web sitesine ve sisteme yapılan saldırılar sonucunda kişisel verilerin zarar görmesi veya üçüncü kişilerin eline geçmesi durumunda, Yüce Auto bu durumu derhal sizlere ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na bildirir. 

3.6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 11. maddesi gereği haklarınız;

Yüce Auto ‘ya başvurarak, kişisel verilerinizin;

a) işlenip işlenmediğini öğrenme,

b) işlenmişse bilgi talep etme,

c) işlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

ç) yurt içinde/yurt dışında aktarıldığı 3. kişileri bilme,

d) eksik/yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme,

e) 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde silinmesini/yok edilmesini isteme,

f) aktarıldığı 3. kişilere yukarıda sayılan (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme,

g) münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

ğ) kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme hakkına sahipsiniz.

 

Kişisel verilerinizle ilgili 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nu madde 11 uyarınca sahip olduğunuz haklarınızı kullanmak için kisiselverilerim@skoda.com.tr mail adresine  size ait güvenli elektronik imza ile imzalanmış bir e-posta ile mail atabilir veya şirketimize hitaben yazdığınız “word veya pdf.” formatındaki bir dosyayı güvenli e-imza ile imzalayabilirsiniz, veya şirketimizin web sayfasında mevcut kayıtlı e-posta adresine, size ait kayıtlı e-posta adresinden güvenli elektronik imzalı şekilde başvuru yapabilir veya kargo ile  ıslak imzanızı taşıyan bir dilekçe ile şirket adresimize başvuru yapabilirsiniz.

4.Kişisel Verilerinizin Doğru ve Güncel Olarak Muhafaza Edilmesi

Kullanıcı/Kullanıcılar web sitesi üzerinde paylaştıkları bilgilerin doğru olmasının ve güncel bir şekilde muhafaza edilmesinin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu anlamında kişisel verileri üzerinde sahip oldukları hakları kullanabilmeleri ve ilgili diğer mevzuat açısından önemli olduğunu bildiklerini ve yanlış bilgi verilmesinden doğacak sorumlulukların tamamen kendilerine ait olacağını kabul ve beyan etmişlerdir.

5.Kişisel Verilerinizin Silinmesi, Yok Edilmesi Veya Anonimleştirilmesi

İşbu “Kullanım Şartları Ve Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası”nda belirtilen amaçlarla işlenmiş olan kişisel verileriniz; 6698 sayılı Kanun madde 7/f.1’e göre işlenmesi gerektiren amaç ortadan kalktığında ve Türk Ceza Kanunu madde 138’e göre ise kanunların belirlediği süreler geçince tarafımızca anonimleştirilerek kullanılmaya devam edilecektir.

Kişisel verilerinizin işlenmesi ve kullanılması ile ilgili olarak her zaman silme ve vermiş olduğunuz onayı geri alma hakkınız bulunmaktadır. Kişisel verilerinizin silinmesini istediğiniz takdirde size ait güvenli elektronik imza ile imzalanmış bir e-posta ilekisiselverilerim@skoda.com.tr mail adresine mail atabilir veya şirketimize hitaben yazdığınız “word veya pdf.” formatındaki bir dosyayı güvenli e-imza ile imzalayabilirsiniz, veya şirketimizin web sayfasında mevcut kayıtlı e-posta adresine, size ait kayıtlı e-posta adresinden güvenli elektronik imzalı şekilde başvuru yapabilir veya kargo ile  ıslak imzanızı taşıyan bir dilekçe ile şirket adresimize başvuru yapabilirsiniz.

6.Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası’nda Yapılacak Değişiklikler

Yüce Auto, işbu “Kullanım Şartları Ve Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası Ve İletişim İzni'’nde her zaman değişiklik yapabilir. Bu değişiklikler, değiştirilmiş yeni “Kullanım Şartları Ve Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası'’nın “http://www.skoda.com.tr​​” sitesine konulmasıyla birlikte derhal geçerlilik kazanır. İşbu “Kullanım Şartları Ve Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası’’ndaki değişikliklerden haberdar olmanız için, sizlere gerekli bilgilendirme yapılacaktır.

7.​Uygulanacak Hukuk, Yetkili Mahkeme Ve İcra Daireleri

İşbu “Kullanım Şartları Ve Gizlilik /Kişisel Verilerin Korunması Politikası” Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarına tabidir. Burada yer alan hususlarla ilgili olarak herhangi bir uyuşmazlık veya ihtilaf iddia veya talep olduğu takdirde, İstanbul (Anadolu) Mahkeme ve İcra Dairelerinin yetkili olacaktır.

8. Son Hüküm

Kullanıcı/Kullanıcılar, web sitesine girmeden önce yukarıda yer alan “Kullanım Şartlar​ı ve Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası”nı ​okuduklarını, yukarıda belirtilen tüm hususlara uyacaklarını, web sitesinde yer alan içeriklerin ve Yüce Auto’ya ait tüm elektronik ortam ve bilgisayar kayıtlarının Hukuk Muhakemeleri Kanunu madde 193 uyarınca kesin delil sayılacağını gayrıkabili rücu olarak kabul, beyan ve taahhüt etmişlerdir.​​​​